Gemeenteraad keurt sportsubsidies unaniem goed

De gemeenteraad van Sint-Truiden heeft unaniem de verdeling van 88.230 euro aan sportsubsidies goedgekeurd. Deze subsidies zijn bedoeld om de werking van sportclubs, de kwaliteit van jeugdsportbegeleiding en de deelname aan internationale sportevenementen te stimuleren. De verdeling gebeurde op basis van objectieve criteria en goedgekeurde reglementen.

Het lokaal bestuur van Sint-Truiden draagt sportclubs een warm hart toe. Erkende Truiense sportverenigingen kunnen verschillende subsidies aanvragen om hun werking te ondersteunen. In totaal zijn er 94 erkende sportclubs die een subsidiedossier konden indienen.

Kwaliteitsvolle sportbeleving

Er werd een bedrag verdeeld van 88.230 euro. Maar liefst 84 Truiense sportclubs kregen een basis- en kwaliteitssubsidie, goed voor 45.630 euro. Aan de hand van criteria zoals het aantal leden, aantal gediplomeerde begeleiders en het aantal trainingsuren werd het subsidiebedrag per club bepaald. Stijn Vanoirbeek, schepen van Sport licht toe: “De Truiense sportclubs zijn helemaal verweven in het sociaal weefsel van de stad. Meerdere clubs bieden ook G-sport aan, helpen bij activiteiten van team Sport en hebben een bestuurslid afgevaardigd bij de Sportraad. Als lokaal bestuur willen we die initiatieven stimuleren. Zo werd er 33.6000 euro aan impulssubsidies verdeeld onder 26 jeugdsportclubs voor het verhogen van het aantal en de kwaliteit van de jeugdsportbegeleiders. Een sportclub is een uitstekend instrument om mensen van alle leeftijden en achtergronden te bereiken. Sporten is gezond, het bevordert de sociale cohesie en bovendien helpt het mensen om een netwerk uit te bouwen, ook buiten de sportwereld.”

Bijzondere manifestaties

Vijf erkende sportclubs ontvingen een subsidie voor de organisatie van bijzondere sportmanifestaties in Sint-Truiden en 13 Truiense sporters ontvingen een tegemoetkoming voor hun deelname aan wedstrijden met internationale uitstraling. “We ondersteunen sportverenigingen en sporters niet alleen financieel, maar stimuleren hen ook om kwaliteitsvolle en duurzame organisaties op te bouwen. De toegewezen subsidies zijn het resultaat van een zorgvuldig en objectief beoordelingsproces, waardoor de middelen op een eerlijke en transparante manier worden verdeeld,” aldus nog burgemeester Ingrid Kempeneers.

Sportclubs kunnen zelf een aanvraag indienen via //www.sint-truiden.be/subsidies-erkende-sportclubs

Hier kan je de pagina van ik woon in Sint-Truiden like.

Klik hier en word lid van de groep ik woon in Sint-Truiden.  Meer dan 35.500 leden

Zo blijf je op de hoogte van het nieuws en activiteiten uit Sint-Truiden en omgeving.

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →