De ‘Brass Train’ van BrassBand Zuid-Limburg staat vertrekensklaar.

Met hun volgend concert ‘Take The Brass Train’ komt de Zuid-Limburgse Brassband weer met een verrassend concept op de proppen. Kom het ontdekken op zaterdag 12 oktober in zaal Golmeerzouw te Hoepertingen. De Brass trein vertrekt stipt om 19u30.

Aankondiging Brass Train

Binnen het landschap van muziekverenigingen is het niet altijd gemakkelijk om een originele insteek te vinden voor het jaarlijkse concert. Maar kijk,  BrassBand Zuid-Limburg is in dit opzet meer dan geslaagd. Je kan er op zaterdag 12 oktober een rit maken met hun ‘Brass-Train’ die zal stipt vertrekken om 19u30 aan zaal Golmeerzouw, Kasteelstraat 8 te Hoepertingen. Die muzikale trein zal begeleid worden door een ware treinbegeleider die de reizigers zal bijstaan gedurende de volledige rit. Het hoogst originele idee voor dit concert komt uit de koker van dirigent Jan De Maeseneer. Hij weeft het leven van een treinbegeleider doorheen de muziekstukken van zijn concert. Op de vraag hoe hij aan dit idee kwam?  “Ik neem regelmatig de trein, en tijdens die ritten valt  me steeds het werk van de treinbegeleider op, dat zeer verscheiden is en veel aspecten heeft. En…. heel toevallig zit er tussen de muzikanten van de brassband een gepensioneerd treinbegeleider. Ik heb die enkele maanden geleden geconfronteerd met mijn idee. Hij was daar zeer enthousiast over. Met de vele verhalen uit zijn rijk gevulde carrière hadden we meer dan stof genoeg om een rode draad doorheen het concert  te weven”.

Lees verder onder de foto.

In aanloop van het concert werden enkele ludieke foto’s gelanceerd via de sociale media, die werden allemaal op een veilige manier genomen in Station Racour. Er wordt zelfs gebruik gemaakt van een ware treinaankondiging om promotie te maken voor het concert

Lees verder onder de foto.

“Take the Brasstrain” wordt dus niet alleen een  interessant concert voor de muzikanten, met tal van leuke en uitdagende muziekstukken, maar ook een belevenis voor de reiziger/toehoorder die de brass trein neemt.

Lees verder onder de foto.

Treintickets voor de brass trein kosten 15 euro, en zijn te verkrijgen bij de leden, of kunnen gereserveerd worden via de website www.brassbandzuidlimburg.be of via volgende link https://www.brassbandzuidlimburg.be/BBZLinConcert.html

Hier kan je de pagina van ik woon in Sint-Truiden like.

Klik hier en word lid van de groep ik woon in Sint-Truiden.  Meer dan 35.500 leden

Zo blijf je op de hoogte van het nieuws en activiteiten uit Sint-Truiden en omgeving.

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →