Zorgbedrijf Sint-Truiden viert samenwerking met Renovat Foto

Op donderdag 26 september organiseerde Zorgbedrijf Sint-Truiden een gezellige receptie in woonzorgcentrum ‘t Meiland om fotoclub Renovat te bedanken voor de jarenlange goede samenwerking.

Renovat Foto heeft de afgelopen jaren met veel passie bijgedragen aan de verfraaiing van de gebouwen door een fotocircuit te realiseren. Dankzij hun mooie en sfeervolle foto’s kregen de ruimtes in ‘t Meiland en het gebouw van de administratie een extra warme uitstraling. Zorgbedrijf Sint-Truiden is de club bijzonder dankbaar voor hun inzet en kijkt uit naar de verdere samenwerking.

Fotocircuit

De organisatie van het fotocircuit is een belangrijk event. Reeds meer dan 30 jaar worden in verschillende (verzorgings-)instellingen van de stad permanente wisseltentoonstellingen verzorgd. De eerste tentoonstelling in ’t Meiland werd georganiseerd eind van 1991 onder impuls van Guy Colla, op dat moment directeur van woonzorgcentrum ‘t Meiland. Vanaf 2017 werd ook het Zorgbedrijf Sint-Truiden opgenomen in het circuit.

Over Renovat

Renovat ging van start op 23 augustus 1974, als een nieuwe vereniging voor amateurfotografen en amateurfilmers. Twee heel verschillende disciplines die moeilijk te combineren waren in één vereniging. Na een paar jaar zijn beide afdelingen dan opgesplitst in twee aparte, onafhankelijk van elkaar, verenigingen. Het doel van Renovat Foto was en blijft het stimuleren van de fotografie als hobby. Om de werking in een zo ruim mogelijke context te plaatsen is de vereniging aangesloten bij Provinciale en Nationale federaties. Het meest belangrijke evenement is het tweejaarlijkse clubsalon Renovisie.

Renovisie 24

Renovat Foto viert dit jaar overigens zijn 50-jarig jubileum. Tijdens het weekend van 23 en 24 november zal dit worden gevierd met een fototentoonstelling en digitale projecties onder de titel ‘Renovisie 24’. Deze tentoonstelling vindt plaats in Cultuurcentrum De Bogaard Sint-Truiden.

Hier kan je de pagina van ik woon in Sint-Truiden like.

Klik hier en word lid van de groep ik woon in Sint-Truiden.

Zo blijf je op de hoogte van het nieuws en activiteiten uit Sint-Truiden en omgeving.

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →