Stadsbestuur verkoopt hoeves in Metsteren en Veurne

Het lokaal bestuur wil zich in de toekomst meer richten op het beheren van haar eigen patrimonium en de waardevolle gebouwen bewaren voor een volgende generatie Truienaars. Verschillende panden en gronden die niet behoren tot dit waardevolle patrimonium worden verkocht, onder deze twee hoeves: een in Metsteren en een in Veurne. Met de opbrengst van de hoeves worden de schulden verder afgebouwd.

Het beheer van de onroerende goederen van het OCMW werd in 2020 overgedragen naar de stad, waarna de gemeenteraad een lijst samenstelde van onroerende goederen die konden worden verkocht. Door onroerende goederen die niet meer ten dienste zijn van de hand te doen, wil het lokaal bestuur haar patrimonium optimaliseren en het plan rond schuldenafbouw verder afwerken. 

Hoeves met gronden

Het lokaal bestuur wil zich focussen op het beheer van eigen patrimonium en erfgoed door andere gebouwen te verkopen. Er werden twee hoeves met gronden in de markt gezet: hoeve Terbeek in Metsteren en een hoeve met gronden in Veurne. De verkopen werden extra in de kijker gezet met advertenties op sociale media, publicaties op Immoweb en op de website van Sint-Truiden. Beide onroerende goederen worden nu verkocht. De hoeves in Metsteren en Veurne behoren niet tot het historische patrimonium van de stad. Vandaag keurde de gemeenteraad de verkoop goed.

De hoeves en bijhorende gronden zullen ruim 3 miljoen euro opbrengen. De verkoopprijs zit telkens boven de schattingsprijs. De opbrengsten van de verkoop zitten op schema, zoals voorzien in het meerjarenplan. De verkoop van niet-eigen patrimonium past in het bredere plan om de schulden van het lokaal bestuur de volgende jaren gestaag af te bouwen.

Hier kan je de pagina van ik woon in Sint-Truiden like.

Klik hier en word lid van de groep ik woon in Sint-Truiden.  Meer dan 35.500 leden

Zo blijf je op de hoogte van het nieuws en activiteiten uit Sint-Truiden en omgeving.

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →