32.000 bezoekers op eerste gratis stadsfestival FruitFest

Afgelopen weekend vierde Sint-Truiden de eerste editie van het FruitFestival. Onder een stralende najaarszon trokken duizenden bezoekers naar het hart van de Trudostad om te genieten van alles wat de Truiense cultuur, erfgoed en gastronomie te bieden hebben. Het stadsfestival stond bol van de activiteiten, die het DNA van Sint-Truiden in de verf zetten.

De festiviteiten begonnen zaterdag met de feestelijke terugkeer van het Appelmanneke op zijn vertrouwde plek in de Luikerstraat, waar bezoekers met een gratis fruitbiertje werden verwelkomd.

Lees verder onder de foto.

In de vooravond lokte de TVL-vertelling met Yannick Noben maar liefst 600 nieuwsgierigen naar de Minderbroederssite. Verder werd de Minderbroederssite ingenomen door meer dan 45 Truiense culturele verenigingen die zich van hun creatiefste kant lieten zien. Het veelzijdige aanbod van optredens, workshops, verhalenvertellers… op de sfeervolle Minderbroederssite wist meer dan 3000 mensen te bekoren.

Lees verder onder de foto.

Autoloze zondag en lokaal culinair genot

Op autoloze zondag genoten 300 fietsers van gratis koffie, ontbijt en een begeleide fietstocht. DJ Radio Hallo – Markske van FC de Kampioenen – zorgde samen met de verschillende fietsorganisaties voor ambiance op de Tiensevest. De Grote Markt was het decor voor culinaire hoogstandjes. Van de ambachtelijke appeltaartwedstrijden tot de regionale specialiteiten bij Haspengouw (S)maakt en gastronomische gerechten bij Haspengouw Culinair: er viel voor iedere fijnproever iets te ontdekken. Amber Sainte won de prijs voor ‘Mooiste Appeltaart van Haspengouw 2024’ terwijl Leslie Kingambo de prijs voor ‘Lekkerste Appeltaart van Haspengouw 2024’ mee naar huis. Haar gebak is binnenkort te verkrijgen bij de Haspengouwse bakkers. Bezoekers konden met de FruitFestFolder genieten van speciale kortingen op lokale lekkernijen en specialiteiten. Als kers op de taart opende de Truiense binnenstad zondagmiddag haar deuren, waardoor bezoekers hun FruitFest-ervaring konden combineren met een namiddagje shoppen. Zondagavond werd afgeklokt op ruim 32.000 bezoekers tijdens het feestweekend.

Lees verder onder de foto.

Een divers en feestelijk Sint-Truiden

Het FruitFestival etaleerde het veelzijdige, fruitige karakter van Sint-Truiden. Zowel de lokale verenigingen, erfgoedlocaties, culinaire tradities als de heerlijke fruitoogst werden afgelopen weekend in de schijnwerpers gezet. Je kan het FruitFestival herbeleven op https://www.sint-truiden.be/media/fotos-fruitfest.

Hier kan je de pagina van ik woon in Sint-Truiden like.

Klik hier en word lid van de groep ik woon in Sint-Truiden.

Zo blijf je op de hoogte van het nieuws en activiteiten uit Sint-Truiden en omgeving.

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →