Week van de Mobiliteit: Voor 8 euro heen en terug met de trein op Autoloze Zondag

Tijdens de Autoloze Zondag op 22 september biedt NMBS opnieuw het Mobility Ticket aan. Daarmee kan iedereen overal in het land voor 8 euro heen en terug met de trein reizen. Het ticket is de hele Autoloze Zondag geldig en kan vanaf vandaag worden aangekocht via alle verkoopkanalen van NMBS.

De Week van de Mobiliteit loopt van 16 tot en met 22 september. Met dit initiatief wil de Europese Commissie duurzaam vervoer promoten. Het hoogtepunt van de actie is de autovrije of autoloze zondag op 22 september in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en in tal van andere steden en gemeenten.

Veilig, comfortabel en duurzaam

Naar aanleiding daarvan biedt NMBS het Mobility Ticket aan, een ticket in 2e klas tegen de zeer aantrekkelijke prijs van 8 euro voor een heen- en terugreis tussen twee Belgische stations naar keuze. Met dit ticket wil NMBS nog meer reizigers overtuigen om de auto aan de kant te laten staan en te kiezen voor de trein. Behalve dat de trein veilig en comfortabel is, is het ook het meest duurzame vervoersmiddel bij uitstek. Wie reist met de trein, produceert tot zes keer minder CO2 dan met de auto.

Het Mobility Ticket kan vanaf vandaag, vrijdag 13 september, worden aangekocht via alle NMBS-verkoopkanalen: de app, de website, de ticketautomaten en aan de loketten. Kinderen jonger dan 12 jaar reizen onder begeleiding van een betalende volwassene zoals steeds gratis.

Hier kan je de pagina van ik woon in Sint-Truiden like.

Klik hier en word lid van de groep ik woon in Sint-Truiden.

Zo blijf je op de hoogte van het nieuws en activiteiten uit Sint-Truiden en omgeving.

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →