Waasmunster – Vier verdachten aangehouden na drugsvangst op E17-parking

Tijdens een routinecontrole op de snelwegparking aan de E17 in Waasmunster heeft de Federale Wegpolitie in de nacht van vrijdag op zaterdag vier personen betrapt op het overladen van 224 kg ketamine en een grote hoeveelheid chemicaliën. De verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde en aangehouden.

Agenten van de Federale Wegpolitie voerden vrijdagnacht 8 september rond 2 uur een controle uit op de parking aan de E17 in Waasmunster. Op dat moment troffen ze enkele mannen aan die vanuit verschillende voertuigen, met Nederlandse en Britse nummerplaten, dozen aan het overladen waren in een oplegger.

De politie nam zowel de voertuigen als de aangetroffen dozen, zakken en bidons in beslag. De verdachten, twee Nederlanders van 37 en 28 jaar, een 30-jarige Belg en een 35-jarige Oezbeek, werden geïdentificeerd en gearresteerd. Het parket opende een onderzoek en vorderde onmiddellijk een onderzoeksrechter. Op zondag 8 september werden de vier mannen voorgeleid en aangehouden.

Het labo bevestigde dat het gaat over 224 kg ketamine en 213 liter precusor, een chemische stof die gebruikt wordt bij het ontwikkelen van drugs.
De Federale Gerechtelijke politie van Oost-Vlaanderen zet het onderzoek voort onder leiding van de onderzoeksrechter.

Op 13 september verschijnen ze voor de raadkamer.

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →