Heverlee – Snelle dagvaarding na winkeldiefstal

arket Leuven heeft een 46-jarige man uit Diest gedagvaard volgens de procedure van de snelle dagvaarding nadat hij betrapt werd op het stelen van 20 verpakkingen roltabak, ter waarde van 390 euro, in de Colruyt in Heverlee.

De verdachte betrad op woensdag 10 september de winkel en begaf zich vervolgens rechtstreeks naar de rayon met tabakswaren waar hij twee fardes sigaretten nam. Hij legde de fardes in de winkelkar en wandelde vervolgens door naar de rayon met diepvrieswaren waar hij de fardes verstopte onder zijn kledij. Nadien verliet de verdachte de winkel zonder te betalen voor de producten. Bij het verlaten van de winkel werd hij tegengehouden door de bewakingsagent. Hierbij ontstond duw- en trekwerk waarbij de bewakingsagent zijn vinger verwondde.

Politie Leuven kwam ter plaatse en arresteerde de verdachte. Hij werd overgebracht naar het commissariaat en verhoord. In zijn verhoor gaf de man de feiten toe.

Parket Leuven heeft de 46-jarige verdachte gedagvaard volgens de procedure van de snelle dagvaarding. Hij moet zich midden oktober komen verantwoorden voor de winkeldiefstal met geweld bij de correctionele rechtbank.

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →