Sint-Truiden viert tachtig jaar vrijheid met Bevrijdingsfeesten

In september 2024 is het tachtig jaar geleden dat Sint-Truiden werd bevrijd door Amerikaanse troepen. Om dit belangrijke moment in de geschiedenis van de stad te vieren, houdt een konvooi oude legervoertuigen en -tanks halt op de Grote Markt. Het Swingcafé op vrijdag en het Verzetscafé op zondag dompelen Sint-Truiden helemaal onder in de sfeer van de jaren ’40.

Op vrijdag 6 september arriveren historische legervoertuigen op de Groenmarkt, waar bezoekers ze van dichtbij kunnen bewonderen. Daarna volgt een plechtige ceremonie aan het oorlogsmonument. De dag wordt afgesloten met een Swingcafé op de Groenmarkt, waar livemuziek uit de jaren ’40 de sfeer van de bevrijdingsdagen oproept.

Helden van het Verzet

Op zondagnamiddag worden in de Minderbroederskerk de verhalen van verzetshelden gedeeld. Familie en vrienden van drie spilfiguren uit het Truiense verzet vertellen over het leven tijdens de bezetting. Meer dan tachtig jaar later worden de moed en de opoffering van de verzetshelden in de kijker gezet. De verhalen van de bevrijding herinneren ons aan hun moed en opoffering in moeilijke tijden.

Meer informatie kan je terugvinden op https://www.sint-truiden.be/bevrijdingsfeesten

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →