Louis Patris tekent bij STVV

De transfer van Louis Patris naar STVV is officieel afgerond. De 23-jarige rechterflankverdediger komt over van RSC Anderlecht. Patris maakte eerder furore bij OHL.

Louis Patris doorliep de jeugdreeksen van de nationale ploeg van België. Als ‘gamin’ maakte hij deel uit van de jeugdacademie van Standard. Op 15-jarige leeftijd stapte hij over naar OHL. In de studentenstad stroomde Louis door naar het eerste elftal, waar hij vervolgens indruk maakte in zijn eerste twee seizoenen in de Jupiler Pro League. Die prestaties leverden hem een transfer op naar Anderlecht.

Lees verder onder de foto.

Debuut tegen ex-club?

De kersverse Kanarie is gretig om aan zijn Truiens avontuur te starten: “Ik ben blij om een speler van STVV te zijn. Dit is een club met een levendige ambiance, die bovendien kansen geeft aan jonge Belgische spelers. Ik kijk er dan ook naar uit om snel te debuteren op Stayen en mijn steentje bij te dragen. Hopelijk al in de eerstvolgende thuiswedstrijd, tegen mijn ex-club OHL (glimlacht)”.

Lees verder onder de foto.

“Belgisch, beloftevol en met voetballend vermogen”

Rechterflankverdediger Patris is de 7de inkomende transfer van STVV. Eerder trokken de Kanaries Belaid, Ferrari, Delpupo en Kokubo aan en namen ze Yamamoto en Ogawa op definitieve basis over. “Louis is een profiel die past in onze visie: Belgisch, beloftevol en met voetballend vermogen. Zodra er een opening bleek om hem aan te trekken, hebben we dan ook snel gehandeld. Patris biedt ons extra opties op de wingbackpositie en zorgt voor een kwaliteitsinjectie in onze kern”, weet sportief directeur André Pinto. 

Foto’s STVV

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →