Brood(doos)nodig lanceert ‘Goe Begonnen’ met ambassadeur Raf Roefflaer

Aan de start van het nieuwe schooljaar lanceert VZW Enchanté in samenwerking met het lokaal bestuur ‘Goe Begonnen’. Met het project willen de partners benadrukken hoe belangrijk het is om gezond te eten op school. Op de eerste schooldag komt VZW Enchanté naar Sint-Truiden om de brooddozen te vullen met lekkere en voedzame maaltijden.

Lees verder onder de foto.

Brood(doos)nodig, sinds 2022 actief als pioniersproject in Sint-Truiden, is ontstaan vanuit de overtuiging dat toegang tot een voedzame maaltijd een fundamenteel recht is voor elke leerling. In samenwerking met lokale solidariteitsnetwerken rond scholen, streeft brood(doos)nodig ernaar om financiële en praktische hulp te verzekeren, zodat elke leerling met gelijke kansen aan het schooljaar kan beginnen. VZW Enchanté ontwikkelde een online platform waarmee bedrijven, zelfstandigen, handelaars of burgers bedragen kunnen doneren aan de scholen of aan één individuele school. Het interessante gegeven voor deze partners is dat er een financieel attest kan aan gekoppeld worden. De scholen kunnen deze stortingen gebruiken om gezonde maaltijden aan te kopen.

Lees verder onder de foto.

Kunstige ambassadeur

Dit jaar is lokaal kunstenaar Raf Roefflaer ambassadeur voor Brood(doos)nodig in Sint-Truiden. Samen met de geëngageerde scholenteams, vrijwilligers en de partners Lidl en Panos vult hij mee de brooddozen van de leerlingen in Campus Speelhof. Leren en ontwikkelen begint met een gevulde maag, een goede maaltijd is een basisvoorwaarde voor elk kind om optimaal te kunnen leren en spelen.

Lees verder onder de foto.

Leerkansen verhogen

Veel kinderen en jongeren gaan dagelijks naar school met een lege of een niet-voedzame brooddoos. Het gebrek aan kwaliteitsvol eten heeft een directe impact op hun schoolprestaties, hun fysieke en ook hun mentale welzijn. Via het Brood(doos)nodigproject willen VZW Enchanté en

het lokaal bestuur dit probleem gericht aanpakken, zodat elk kind de kans krijgt om zich volop te ontplooien. Meer info over donaties is terug te vinden op //www.enchantevzw.be/nl/brooddoosnodig.

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →