๐—”๐—ฟ๐—ฟ๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฒ๐˜€ ๐—ป๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป๐—น๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ถ๐—ฒ๐—ณ๐˜€๐˜๐—ฎ๐—น๐—น๐—ฒ๐—ป ๐˜‚๐—ถ๐˜ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ฒ๐—ฟ๐˜๐˜‚๐—ถ๐—ด๐—ฒ๐—ป In Sint-Truiden

Naar aanleiding van een 3-tal diefstallen uit voertuigen in de nacht van vrijdag 30 op zaterdag 31 augustus 2024 werden door de politiediensten 2 personen gearresteerd.

De eerste melding kwam er op vrijdag 30 augustus omstreeks 22.00 uur. Een getuige had in de Molenstraat 2 personen opgemerkt , die zich verdacht gedroegen en aan verschillende voertuigen aan het voelen waren. Op deze locatie werden er ook goederen ontvreemd uit een voertuig.

Rond middernacht kreeg de politie een tweede melding van een eigenaar die een man in zijn voertuig aangetroffen had in de Zoutstraat. Er ontstond een schermutseling waarbij de eigenaar van het voertuig gekwetst raakte. De verdachte vluchtte weg, maar kon aan de hand van de camerabeelden snel gelokaliseerd worden aan het station, waar hij ook gearresteerd werd.

Nadien betrapten onze interventieploegen een tweede man op heterdaad in een voertuig op het Sint-Martenplein. De beschrijving van de verdachte van de eerste diefstal kwam overeen met de persoon die hier werd gearresteerd.

De 2 verdachten zijn afkomstig uit Charleroi. Een van hen werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden.

Het onderzoek wordt verdergezet.

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →